Beliggenhet
Lokaler i hjertet av byens sjarmerende gågater.
Oversiktskart Stavanger sentrum Klikk for større bilde
Stavanger er kjent for sitt intime sentrum med sjarmerende, trange gågater fulle av historie, shopping, kafeer, restauranter og barer. Lokalene til Pulsar Eiendom er plassert midt mellom to av de travleste handlegatene i Stavanger sentrum; Nygata og Søregata. Her er det yrende folkeliv fra morgen til kveld, med en kombinasjon av både nasjonale kjeder og lokale nisjeforretninger.

Transport og parkering
Beliggenheten er god med tanke på transport og parkering. Det er flere parkeringshus i nærheten, i tillegg til at en av hovedfartsårene for buss går forbi like ved, i Klubbgata.

Historien om Nygata og Søregata
Søregata het fra gammelt av Vevergata, og på 1700-tallet bodde det mange håndverkere her, sammen med andre arbeidsfolk og sjøfolk. Gaten har også huset mange spise- og skjenkesteder, Stavanger Aftenblads første lokaler, og til og med et brennevinsbrenneri. I moderne tid er det likevel de varierte butikkene som har gjort gaten til en av byens mest populære gågater. Gaten er omtalt i flere sanger om Stavanger, der den mest kjente er "Anna Malena på kallosjene sprang, ner jønå Søragadå itte an Johan...".

Nygata ble anlagt i 1837, og ble da lagt over den tidligere Prahlehagen som hørte til Hospitalets eiendommer. På midten av 1800-tallet ble "Nygadens Oppbyggelseshus" bygget. Dette eksisterer den dag i dag, og er landets eldste bedehus. Det er imidlertid butikker Nygata er mest kjent for. Her lå blant annet en av de mest kjente spesialbutikkene i Stavanger, Oste-Johnsen, som var i drift i samme lokale i nærmere 70 år. 

For mer informasjon om byen se stavanger-sentrum.no

 

pulsar_profil3_bw

Hva ligger i området